Willem II verliest voorsprong in strijd om vierdeperiodetitel

Willem II heeft een tegenslag ervaren in de strijd om de vierdeperiodetitel. NAC Breda wist in eigen huis een 1-1 gelijkspel te behalen in de laatste minuten van de wedstrijd.

De wedstrijd in Breda hoefde dinsdagmiddag slechts een kwartier gespeeld te worden, aangezien het duel op 14 april was gestaakt vanwege ongeregeldheden op het veld.

In de 71ste minuut werd de wedstrijd destijds stilgelegd vanwege vuurwerk op het veld. Kort na de hervatting scoorde Elton Kabangu voor Willem II, waarna NAC-supporters plastic bekers naar de juichende spelers gooiden. De scheidsrechter besloot hierop de teams definitief van het veld te halen.

Wedstrijd zonder publiek

Bijna twee weken later betraden de spelers opnieuw het veld, ditmaal in een leeg Rat Verlegh Stadion zonder toeschouwers. Met nog 15 minuten en 57 seconden te spelen, was het doel voor Willem II duidelijk: de voorsprong behouden en met drie punten van het veld stappen.

NAC Breda zocht echter direct de aanval, waardoor Willem II voornamelijk in de verdediging werd gedrongen. De thuisploeg had veel moeite om door de verdediging van Willem II te breken, maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd wist Ezechiel Banzuzi toch nog te scoren en de bal langs Willem II-doelman Joshua Smits te krijgen.

Door het gelijkspel is de voorsprong van Willem II in de vierde periode geslonken tot slechts één punt, met nog vier wedstrijden te gaan.

Plaats een reactie