Willem II verstevigt koppositie in vierde periode

Willem II heeft de koppositie in de strijd om de vierde periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie verstevigd. De Tilburgers, die op de reguliere ranglijst vierde staan, wonnen thuis met 3-2 van De Graafschap.

‘De Superboeren’ zijn door de nederlaag zo goed als kansloos voor deelname aan de play-offs om promotie/degradatie. De achterstand op nummer acht VVV-Venlo is nu zeven punten en is met nog drie wedstrijden te gaan vrijwel niet meer goed te maken.

Willem II knokt zich terug

Dankzij een treffer van Elton Kabangu ging Willem II halverwege aan de leiding. Vroeg in de tweede helft boog De Graafschap de achterstand binnen een paar minuten om in een voorsprong, waarna de wedstrijd verder ontbrandde.

De thuisploeg kwam via Niels van Berkel weer op gelijke hoogte en Jeremy Bokila tekende voor de 3-2. Willem II mocht daarna van geluk spreken dat De Graafschap in de slotfase twee keer de paal raakte en een doelpunt van Charlison Benschop werd afgekeurd.

Afgelopen dinsdag had Willem II nog punten laten liggen in Breda, waar het restant van het eerder gestaakte duel met NAC werd gespeeld. Die laatste club kan zich zeer waarschijnlijk ook opmaken voor de play-offs. Door een 4-2 thuiszege op Roda JC klom NAC naar de vijfde plaats.

Fraaie goals helpen NAC

Nadat de Bredanaars via Elías Már Ómarsson en Ezechiel Banzuzi halverwege de eerste helft op een comfortabele 2-0 voorsprong waren gekomen, bracht Niek Vossebelt de bezoekers tien minuten voor rust terug in de wedstrijd.

Dankzij Victor Wernersson, die de bal op fraaie wijze in de bovenhoek plaatste, had NAC halverwege echter opnieuw een marge van twee goals. Jort van der Sande tekende bij de eerste drie Bredase treffers voor de assist.

In de tweede helft kwam Roda nog een keer dichterbij. Arjen van der Heide maakte het tweede doelpunt van de Limburgers, die een nederlaag desondanks niet meer konden voorkomen. Het laatste woord was namelijk aan invaller Sabir Agougil.

De middenvelder van NAC aarzelde niet toen de bal na een dramatische uittrap van Rody de Boer voor zijn voeten belandde. Van een afstand van ongeveer 35 meter schoot Agougil de bal over de doelman van Roda heen: 4-2.

Plaats een reactie