Wolfsburg bereikt Champions League-finale na zege op Arsenal

VfL Wolfsburg heeft zich geplaatst voor de finale van de Champions League voor vrouwen, mede dankzij een doelpunt van Jill Roord. De Duitse ploeg won na verlenging met 2-3 van Arsenal in Londen, na een 2-2 gelijkspel van vorige week in eigen huis. De finale wordt op 3 juni in Eindhoven gespeeld.

Naast Roord stonden ook Oranje-internationals Dominique Janssen en Lynn Wilms in de basis bij Wolfsburg. Victoria Pelova speelde mee bij Arsenal, waar Vivianne Miedema langdurig is uitgeschakeld met een kruisbandblessure.

FC Barcelona plaatste zich vorige week al voor de eindstrijd in het Philips Stadion, door in de halve finale Chelsea te verslaan. Wolfsburg won de Champions League al in 2013 en 2014 en verloor de finale sindsdien driemaal. Barcelona won de grootste clubprijs twee jaar geleden en was vorig seizoen verliezend finalist.

Historische uitverkoop bij Emirates Stadium

Voor het eerst was het Emirates Stadium, met een capaciteit van 60.063 toeschouwers, uitverkocht voor een wedstrijd van het vrouwenelftal van Arsenal. De supporters zagen Stine Blackstenius in de elfde minuut de openingstreffer scoren. Kort voor rust maakte Jill Roord de gelijkmaker. In de 58ste minuut zorgde Wolfsburg-aanvoerder Alexandra Popp voor de Duitse voorsprong, maar Arsenal kwam terug met een doelpunt van Jennifer Beattie.

Mogelijk opnieuw zware knieblessure bij Arsenal

Arsenal-verdediger Laura Wienroither moest per brancard van het veld af met een ogenschijnlijk ernstige knieblessure. Eerder dit seizoen raakte de club al drie sterspeelsters (Miedema, Beth Mead en Leah Williamson) kwijt met een gescheurde kruisband.

In de verlenging kregen beide ploegen kansen op de winst, maar uiteindelijk was het Wolfsburg-invaller Pauline Bremer die in de 119de minuut de beslissende treffer maakte. Ze tikte de bal binnen na een voorzet van Jule Brand, die de bal veroverde na een blunder in de opbouw van Arsenal.

Plaats een reactie