Zonen Arjen Robben naar jeugdopleiding FC Groningen

Kai en Luka Robben, de zoons van voormalig Nederlands voetbalinternational Arjen Robben, zullen vanaf het volgende seizoen deel uitmaken van de jeugdopleiding van FC Groningen. Beide jongens maken de overstap van Be Quick 1887, waarbij Kai (10) in de onder 12 categorie zal spelen en Luka (14) in de onder 16 categorie.

Arjen Robben begon zijn eigen voetbalcarrière bij FC Groningen, waar hij op twaalfjarige leeftijd in de jeugdopleiding terechtkwam. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal op zestienjarige leeftijd en verhuisde op achttienjarige leeftijd naar PSV. Robben speelde uiteindelijk 96 interlands voor het Nederlands elftal.

Kinderen van de ‘Grote Vier’

Met de overstap van de gebroeders Robben hebben nu alle leden van de Nederlandse ‘grote vier’ van het WK 2010 een kind in de jeugdopleiding van een professionele voetbalclub. Jessey Sneijder (16), zoon van Wesley Sneijder, speelt bij FC Utrecht, terwijl Shaqueel van Persie (16), zoon van Robin van Persie, bij Feyenoord speelt. Damian van der Vaart (16), zoon van Rafael van der Vaart, is actief bij het Deense Esbjerg.

Ook andere leden van de Oranje-selectie die in 2010 de WK-finale bereikten, hebben kinderen die bij een profclub spelen. Lennox Heitinga (11), zoon van Ajax-trainer John Heitinga, speelt in de jeugd van Ajax. Mark van Bommel heeft zelfs twee zoons, Thomas (20) en Ruben (18), die al in het betaald voetbal spelen. Beiden zijn actief bij MVV in de eerste divisie.

Plaats een reactie