Arsenal heroverd koppositie na overwinning op Chelsea

Arsenal heeft tijdelijk de koppositie in de Premier League teruggepakt van Manchester City. In het Emirates Stadium versloegen de Gunners Chelsea met 3-1, waardoor de ploeg van Frank Lampard zijn zesde opeenvolgende nederlaag leed. Arsenal had vier wedstrijden op rij niet gewonnen, maar herstelde zich tegen het kwakkelende Chelsea.

Manchester City had afgelopen zondag de eerste plaats van Arsenal overgenomen, maar speelt pas woensdag tegen West Ham United. Hierdoor kon Arsenal dinsdag alweer even de koppositie heroveren, en dat lukte met succes.

Ødegaard schittert in overwinning

Chelsea bleek de ideale tegenstander voor Arsenal om het vertrouwen terug te winnen. Binnen een half uur stond de thuisploeg al met 3-0 voor. Martin Ødegaard opende de score met een prachtig schot op aangeven van Granit Xhaka, waarbij de bal via de onderkant van de lat in het doel belandde.

Ødegaard was ook verantwoordelijk voor de tweede goal, opnieuw na een assist van Xhaka. Arsenal-keeper Aaron Ramsdale voorkwam vervolgens een doelpunt van Ben Chilwell, waarna Gabriel Jesus de 3-0 maakte nadat Wesley Fofana en Thiago Silva de bal niet weg wisten te werken.

Arsenal kreeg nog enkele kansen op de 4-0, maar het was voormalig PSV’er Noni Madueke die in de tweede helft de spanning enigszins terugbracht met zijn eerste doelpunt voor Chelsea. De thuisploeg hield echter stand en pakte de drie punten. Hakim Ziyech kwam in de 79e minuut nog in het veld voor Madueke.

Plaats een reactie