Fran Kirby mist WK door knieoperatie

De Engelse voetbalster Fran Kirby zal het WK in Australië en Nieuw-Zeeland moeten missen vanwege een noodzakelijke knieoperatie. De 29-jarige speelster van Chelsea kampt al enige tijd met een knieblessure en heeft nu besloten om onder het mes te gaan.

“Na enkele maanden revalidatie is de beslissing genomen dat ik een knieoperatie moet ondergaan”, aldus Kirby in een verklaring op Instagram. “Ik heb geprobeerd om een operatie te vermijden, maar helaas is er weinig vooruitgang geboekt met mijn knieprobleem.”

Meerdere Engelse speelsters geblesseerd

Naast Kirby kampen ook aanvoerster Leah Williamson en Beth Mead, beiden van Arsenal, met knieblessures. Het is onzeker of zij op tijd fit zullen zijn voor het WK, dat plaatsvindt van 20 juli tot 20 augustus.

Kirby liep haar blessure op tijdens een wedstrijd tegen West Ham United in de Continental League Cup op 9 februari. Vorig jaar werd ze met Engeland Europees kampioen op het EK in eigen land.

“Ik ben er kapot van dat mijn seizoen voorbij is en dat ik het WK deze zomer niet ga halen”, vervolgde Kirby. “Ik ga er alles aan doen om klaar te zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Ik wens mijn ploeggenoten bij Chelsea alle geluk in de rest van dit seizoen en wens mijn teamgenoten bij Engeland alle geluk deze zomer.”

Eerder dit jaar werd er aandacht besteed aan het grote aantal gescheurde voorste kruisbanden in het vrouwenvoetbal. Dit onderwerp blijft relevant gezien de recente blessures van Engelse speelsters.

Plaats een reactie