Messi geschorst bij PSG na ongeoorloofd verblijf in Saudi-Arabië

Paris Saint-Germain heeft sterspeler Lionel Messi voor twee weken geschorst, zo melden verschillende Franse media. De Argentijnse voetballer veroorzaakte ophef door in Saudi-Arabië te verblijven in plaats van aanwezig te zijn bij de training in Parijs.

Schorsing en gemiste wedstrijden

Als gevolg van de schorsing zal Messi de competitiewedstrijden tegen Troyes en AC Ajaccio missen. Bovendien is hij gedurende deze periode niet welkom op het trainingsveld en zal hij geen salaris ontvangen. De eerstvolgende wedstrijd waarin Messi weer in actie zou kunnen komen, is het duel met Auxerre op 21 mei.

Reden voor afwezigheid

Messi, die toeristisch ambassadeur is van Saudi-Arabië, vloog met zijn gezin naar het land voor een bezoek. Aanvankelijk leek dit geen probleem te zijn, aangezien de selectie van PSG een vrije dag had. Echter, na de teleurstellende 3-1 thuisnederlaag tegen Lorient afgelopen zondag, besloot trainer Christophe Galtier de vrije dag in te trekken.

De Franse sportkrant L’Équipe meldt dat Messi eerder al verlof had aangevraagd om naar Saudi-Arabië te reizen, maar dit verzoek werd afgewezen. Desondanks besloot de Argentijnse sterspeler alsnog af te reizen, ondanks het intrekken van de vrije dag door zijn trainer.

Plaats een reactie