Nederlands vrouwenteam in Nations League tegen Engeland, België en Schotland

In de eerste editie van de Nations League voor vrouwen neemt het Nederlands elftal het op tegen Engeland, België en Schotland. Deze landen werden dinsdagmiddag geloot in het Zwitserse Nyon. Het landentoernooi, dat ook deel uitmaakt van de kwalificatiereeks voor WK’s en EK’s, begint in september van dit jaar. De finaleronde, met de winnaars uit de verschillende poules, vindt plaats in februari 2024.

Belangrijke inzet in de Nations League

De nieuwe Nations League heeft een aanzienlijke inzet. De resultaten in dit toernooi bepalen in welke divisie van de WK- of EK-kwalificatie een land terechtkomt. Bovendien is plaatsing voor de Olympische Spelen in Parijs een belangrijke prijs. De twee teams die de finale van de Nations League bereiken, zijn verzekerd van een olympisch avontuur in Frankrijk.

De Nations League voor mannen werd in 2018 opgericht. Het Nederlands elftal bereikte bij de eerste editie de finale, waarin Portugal te sterk bleek. Het toernooi is geïntroduceerd om het aantal vriendschappelijke wedstrijden te verminderen.

Plaats een reactie