RB Leipzig verslaat Freiburg in DFB-Pokal halve finale

Freiburg heeft de finale van het Duitse bekertoernooi, de DFB-Pokal, niet weten te bereiken. RB Leipzig, de winnaar van vorig jaar, was in de halve finales met overtuigende cijfers te sterk voor Freiburg. De eindstand was 5-1, mede dankzij een uitblinkende Dani Olmo, die een doelpunt maakte en drie assists gaf.

Freiburg, dat momenteel vierde staat in de Bundesliga en op koers ligt voor Champions League-voetbal, kon dinsdagavond geen vuist maken tegen Leipzig. Binnen een kwartier stond het al 2-0 voor de bezoekers, met doelpunten van Olmo en Benjamin Henrichs.

Dominant Leipzig

Leipzig bleef de eerste helft domineren en liep uit naar een 4-0 voorsprong dankzij doelpunten van Dominik Szoboszlai en Christopher Nkunku, beiden geassisteerd door Olmo. Freiburg kon geen antwoord vinden op het sterke spel van de tegenstander.

Freiburg scoort ondanks rode kaart

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Leipzig trok zich terug en behield de comfortabele voorsprong. Na een rode kaart voor Leipzig-verdediger Joško Gvardiol kreeg Freiburg meer ruimte en wist het uiteindelijk een doelpunt te maken via Michael Gregoritsch. Een spannende slotfase bleef echter uit, en vlak voor tijd scoorde Szoboszlai nog een strafschop voor Leipzig, waardoor de eindstand op 5-1 kwam.

Komend weekend treffen Freiburg en Leipzig elkaar opnieuw in de competitie, waarbij de strijd om de vierde plaats in de Bundesliga centraal staat.

Plaats een reactie