Cristiano Ronaldo weer best betaalde sporter

Na een periode van vier jaar staat Cristiano Ronaldo opnieuw bovenaan de lijst van best betaalde sporters ter wereld. Samen met Lionel Messi en Kylian Mbappé vormen voetballers de top-3 van deze prestigieuze ranglijst.

Ronaldo maakte vorig jaar de overstap van Manchester United naar Al-Nassr in Saudi-Arabië. Zijn totale salaris bedraagt ongeveer 68 miljoen euro. Inclusief alle andere inkomsten komt het totaalbedrag uit op bijna 124 miljoen euro. Forbes, het Amerikaanse zakentijdschrift dat de lijst samenstelt, baseert de rangschikking op salarissen en persoonlijke sponsorinkomsten.

Lionel Messi, die uitkomt voor Paris Saint-Germain, staat op de tweede plaats met een totaalbedrag van 118 miljoen euro. Zijn teamgenoot Kylian Mbappé maakt de top-3 compleet met 109 miljoen euro. De 24-jarige Fransman is de jongste atleet in de top-10.

De invloed van het Midden-Oosten is ook zichtbaar in de sportwereld. Golfers Dustin Johnson en Phil Mickelson zijn bijvoorbeeld betrokken bij de nieuwe LIV Series, gefinancierd door een Saudisch beleggingsfonds. Beide golfers behoren tot de top-10 met inkomsten van net onder de 100 miljoen euro.

Bekende namen in de top-10

LeBron James, de Amerikaanse basketballegende, staat op de vierde plaats met slechts een half miljoen minder dan Mbappé. Andere basketballers in de top-10 zijn Stephen Curry en Kevin Durant. De Mexicaanse bokser Canelo Alvarez staat op de vijfde plaats en de inmiddels gepensioneerde tennisser Roger Federer is ook nog steeds in de top-10 te vinden.

Forbes heeft tot nu toe alleen de top-10 bekendgemaakt. Vorig jaar was autocoureur Max Verstappen de bestbetaalde Nederlandse sporter, op de 26e plaats.

Plaats een reactie