Eintracht Frankfurt bereikt Duitse bekerfinale na spannend duel

Eintracht Frankfurt heeft zich geplaatst voor de finale van het Duitse bekertoernooi door VfB Stuttgart met 2-3 te verslaan. In de eindstrijd neemt Frankfurt het op tegen RB Leipzig. Hoewel Frankfurt in 2022 de Europa League won, is het team dit seizoen minder succesvol en staat het op een teleurstellende negende plaats in de Bundesliga.

Stuttgart, dat momenteel op de vijftiende plaats staat en vecht voor handhaving in de Bundesliga, begon sterk aan de wedstrijd. Binnen twintig minuten kwam het team op voorsprong door een doelpunt van Tiago Tomás. Frankfurt had weinig in te brengen in de eerste helft en mocht doelman Kevin Trapp dankbaar zijn dat de achterstand niet groter werd.

Ommekeer in de tweede helft

De tweede helft kende een totaal ander spelbeeld. Frankfurt kwam sterk uit de kleedkamer en wist binnen korte tijd de achterstand om te buigen in een voorsprong. Evan N’Dicka maakte de gelijkmaker en Daichi Kamada zette Frankfurt op voorsprong. Stuttgart kon geen vuist meer maken en moest toezien hoe Randal Kolo Muani de score verder uitbreidde naar 3-1 na een benutte strafschop.

Stuttgart vecht terug, maar tevergeefs

In de slotfase wist Stuttgart de spanning terug te brengen door een doelpunt van Borna Sosa, die later met een rode kaart van het veld werd gestuurd. In de laatste minuten werd de scheidsrechter nog geraadpleegd door de VAR voor een mogelijke strafschop voor Stuttgart, maar na het bekijken van de beelden bleef de beslissing ongewijzigd. Eintracht Frankfurt trok uiteindelijk aan het langste eind en plaatste zich voor de finale met een 2-3 overwinning.

In de finale van het Duitse bekertoernooi wacht nu RB Leipzig als tegenstander. Beide teams zullen strijden om de prestigieuze DFB-Pokal en een ticket voor Europees voetbal.

Plaats een reactie