Guus Hiddink benoemd tot bondsridder door KNVB

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft onlangs Guus Hiddink de titel van bondsridder toegekend. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal werd door bondsvoorzitter Just Spee geëerd voor zijn aanzienlijke bijdrage aan het Nederlandse voetbal.

Carrière van Hiddink in het Nederlandse voetbal

Guus Hiddink, nu 76 jaar oud, heeft in zijn carrière twee termijnen als bondscoach van Oranje gediend. Onder zijn leiding behaalde het Nederlands elftal in 1998 de vierde plaats op het wereldkampioenschap voetbal. Naast zijn succes als bondscoach, heeft Hiddink ook indrukwekkende prestaties geleverd als clubtrainer. Zijn meest opmerkelijke prestatie in Nederland was het winnen van de Europa Cup I in 1988 met PSV Eindhoven.

Verrassing tijdens vergadering Coaches Betaald Voetbal

De benoeming tot bondsridder kwam als een verrassing voor Hiddink tijdens een vergadering van de Coaches Betaald Voetbal (CBV). Als voorzitter van de CBV sprak hij tijdens deze bijeenkomst andere trainers toe over de recente bekerfinale, die werd gekenmerkt door veel onderlinge irritaties op het veld. De erkenning van zijn prestaties en bijdrage aan het Nederlandse voetbal door de KNVB is een passend eerbetoon aan een man die zoveel heeft betekend voor de sport in Nederland.

Plaats een reactie