Manchester City aan kop dankzij Aké en Haaland

Manchester City heeft de koppositie in de Premier League heroverd na een overwinning op West Ham United. Nathan Aké, Erling Haaland en Phil Foden zorgden voor de doelpunten in de 3-0 zege. Hierdoor staat City nu een punt boven titelconcurrent Arsenal.

Aké opent score na blessure

De wedstrijd tegen West Ham was niet alleen belangrijk voor de titelstrijd, maar ook voor Erling Haaland. De Noorse spits had de kans om het record van 35 doelpunten in één Premier League-seizoen te bereiken. In de eerste helft kwam Haaland echter niet tot scoren en was het Nathan Aké die na een hamstringblessure zijn rentree maakte en de score opende met een kopbal uit een vrije trap van Riyad Mahrez.

Haaland breekt record

In de tweede helft was het dan toch raak voor Erling Haaland. Na een assist van Jack Grealish wist hij de keeper te passeren met een stiftje, waarmee hij het Premier League-record van Alan Shearer en Andy Cole verbrak. Phil Foden zorgde later nog voor de 3-0 eindstand met een volley vanaf de rand van het strafschopgebied.

Liverpool blijft winnen

Ondertussen boekte Liverpool de vijfde competitiezege op rij door met 1-0 te winnen van Fulham. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van Mo Salah, die vlak voor rust een penalty benutte. De strafschop werd toegekend na een discutabele overtreding op Darwin Núñez door Issa Diop.

Met deze overwinningen blijft de strijd om de Premier League-titel spannend. Manchester City, Arsenal en Liverpool zullen tot het einde van het seizoen blijven strijden om de felbegeerde trofee.

Plaats een reactie