Memphis Depay opnieuw geblesseerd na succesvolle rentree

Na een succesvolle rentree op het voetbalveld is Memphis Depay opnieuw geblesseerd geraakt. De Oranje-spits liep tijdens een training bij zijn club Atlético Madrid een kuitblessure op.

Depay zal in ieder geval niet meespelen in de competitiewedstrijd tegen Cádiz vanavond. Het is nog onbekend hoelang hij uit de roulatie zal zijn. “Memphis krijgt fysiotherapie en zal, in afwachting van de ontwikkelingen, hersteltraining ondergaan”, aldus Atlético in een persbericht. Spaanse media speculeren dat hij dit seizoen mogelijk niet meer in actie komt, of wellicht alleen op de laatste speeldag.

Indrukwekkende solo bij rentree

Zondag maakte Depay zijn rentree na een hamstringblessure die hij in maart bij het Nederlands elftal opliep. Hij speelde twaalf minuten mee tegen Real Valladolid (2-5 zege) en scoorde met een indrukwekkende solo vanaf eigen helft.

Tijdens de training op dinsdag kreeg de 29-jarige aanvaller last van zijn rechterkuit. Hij beëindigde de oefensessie direct en ging onder begeleiding van een arts naar de kleedkamer.

Sinds zijn overstap van Barcelona naar Atlético in januari heeft Depay veel last gehad van blessures. De aanvaller speelde slechts acht competitieduels, waarin hij vier keer scoorde. Atlético strijdt met stadgenoot Real Madrid om de tweede plaats in La Liga.

Het Nederlands elftal komt op 14 juni weer in actie. Kroatië is dan de tegenstander in de halve finales van de Nations League.

Plaats een reactie