Napoli moet wachten op Italiaanse titel, Inter nadert Champions League

Napoli heeft het kampioenschap van Italië nog niet kunnen veiligstellen. Na het missen van de eerste kans op zondag, zorgde Lazio ervoor dat de titelviering werd uitgesteld. Lazio won thuis met 2-0 van Sassuolo, maar het was een zwaarbevochten overwinning. Als Lazio niet had gewonnen, zou Napoli voor de derde keer in de geschiedenis kampioen zijn geworden.

Lazio’s overwinning was ook belangrijk in de strijd om de Champions League-plaatsen. De thuisploeg nam al snel de leiding, maar een doelpunt van Ciro Immobile zorgde voor opschudding. Het doelpunt werd eerst afgekeurd, vervolgens goedgekeurd en na een tweede check toch weer afgekeurd vanwege buitenspel. Uiteindelijk zorgde Luiz Felipe voor de 1-0 en in de extra tijd maakte Toma Basic de bevrijdende 2-0.

Napoli heeft nu aan een punt genoeg in de uitwedstrijd tegen Udinese op donderdag om officieel kampioen te worden.

Inter profiteert van puntenverlies concurrenten

Internazionale is de grote winnaar in de strijd om kwalificatie voor de Champions League. Terwijl AC Milan en AS Roma punten lieten liggen, won Inter met ruime cijfers van Hellas Verona. Lautaro Martínez en Edin Dzeko scoorden beiden twee keer, en Denzel Dumfries speelde ruim een uur mee.

De 37-jarige Dzeko, recordinternational van Bosnië-Herzegovina, is in onderhandeling over een nieuw contract bij Inter. Het bereiken van de Champions League zou de onderhandelingen vergemakkelijken, gezien zijn hoge salariseisen. Met zijn achtste en negende doelpunt van het seizoen bewees Dzeko zijn waarde op het veld.

Ook Marten de Roon liet van zich horen met een prachtige volley. Zijn Atalanta won met 3-2 van Spezia.

Plaats een reactie