Sam Allardyce aangesteld als redder van Leeds United

Leeds United heeft Sam Allardyce aangesteld als nieuwe hoofdtrainer in een poging om degradatie uit de Premier League te voorkomen. Allardyce neemt het stokje over van Javi Gracia, die slechts enkele maanden aan het roer stond bij de club. Eerder dit seizoen was Jesse March nog verantwoordelijk voor de prestaties van het team.

Leeds bevindt zich al het hele seizoen in de gevarenzone en staat momenteel op de zeventiende plaats in de Premier League. De club heeft evenveel punten als nummer zestien Leicester en nummer achttien Nottingham Forest. Een achttiende plaats aan het einde van het seizoen zou rechtstreekse degradatie naar het Championship betekenen.

Dieptepunt onder Gracia

Tijdens de periode van Gracia als trainer kende Leeds een bijzonder slechte maand april, waarin het team vijf van de zeven wedstrijden verloor. In totaal kreeg Leeds in die maand 23 doelpunten tegen, een ongewenst Premier League-record. De 4-1 nederlaag tegen Bournemouth bleek uiteindelijk de druppel voor het ontslag van de Spaanse trainer.

Allardyce’s ervaring in de Premier League

Sam Allardyce is geen onbekende in de Premier League, aangezien dit zijn negende klus wordt in de Engelse hoogste voetbalcompetitie. Zijn laatste opdracht was twee jaar geleden, toen hij probeerde West Bromwich Albion te behoeden voor degradatie. Helaas voor Allardyce en West Brom slaagde hij daar niet in, wat resulteerde in zijn eerste degradatie uit de Premier League in zijn carrière.

Leeds United hoopt dat de ervaring en expertise van Allardyce voldoende zullen zijn om het team in de Premier League te houden. Met nog enkele cruciale wedstrijden te gaan, zal de tijd leren of de aanstelling van Allardyce het gewenste effect zal hebben.

Plaats een reactie