Feyenoord-supporters zamelen 100.000 euro in voor kampioensviering

De supportersvereniging De Feijenoorder heeft binnen een dag meer dan 100.000 euro ingezameld om de mogelijke kampioensviering van voetbalclub Feyenoord te bekostigen. Het geld zal worden gebruikt voor het maken van enorme spandoeken en een muurschildering, meldt Rijnmond.

De crowdfundingactie ging gisteravond van start en binnen een uur was er al 30.000 euro opgehaald. Door de vele donaties raakte de website van de supportersclub regelmatig overbelast. Voor het middaguur van vandaag was er al meer dan 110.000 euro verzameld.

Zestiende landstitel in zicht

Feyenoord kan komend weekend de zestiende landstitel in de clubgeschiedenis behalen. Als PSV zaterdagavond punten verliest tegen Sparta, kan Feyenoord een dag later officieel kampioen worden. Mocht dit niet gebeuren, dan krijgt de club een week later een herkansing tegen Go Ahead Eagles.

De laatste keer dat de Rotterdammers de titel wonnen, in 2017, werd het kampioenschap ook groots gevierd. Destijds werd het Shell-gebouw versierd met een gigantisch spandoek van 128 bij 46 meter en een gewicht van 900 kilo. Vrijwilligers hadden honderden uren besteed aan het maken van het spandoek. De supportersclub heeft plannen om het volgende spandoek nog groter te maken.

Plaats een reactie