Italiaanse voetballer Armando Izzo veroordeeld voor matchfixing

Verdediger van Serie A-club Monza krijgt vijf jaar gevangenisstraf

Armando Izzo, voetballer bij Serie A-club Monza, is door de rechtbank in Napels veroordeeld voor matchfixing en betrokkenheid bij een criminele organisatie. De 31-jarige Italiaanse verdediger, die dit seizoen twee doelpunten scoorde in 25 wedstrijden en in 2019 drie interlands voor Italië speelde, moet volgens Italiaanse media vijf jaar de gevangenis in. Izzo kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak.

De beschuldigingen tegen Izzo gaan terug tot mei 2014, toen hij het resultaat van de Serie B-wedstrijd tussen Modena en zijn toenmalige club Avellino (1-0) op onrechtmatige wijze zou hebben beïnvloed. Hij zou dit samen met twee ploeggenoten, Francesco Millesi en Luca Pini, hebben gedaan in opdracht van de Vanella Grassi, een clan binnen de Napolitaanse maffia. Beide ploeggenoten moeten zich nog voor de rechtbank verantwoorden.

Eerder legde de Italiaanse voetbalbond Izzo al een schorsing van achttien maanden op, die in beroep werd teruggebracht tot zes maanden. Zijn huidige club Monza heeft in een verklaring laten weten de speler te steunen en benadrukt dat Izzo “niets met het criminele milieu te maken heeft”. De advocaten van de voetballer zijn teleurgesteld in de uitspraak en overwegen in beroep te gaan.

Plaats een reactie