PSG veroordeelt gedrag supporters tegen Messi en Neymar

Paris Saint-Germain heeft het gedrag van een aantal supporters van de club veroordeeld. Enkele honderden supporters zongen woensdag beledigende teksten over Lionel Messi voor een kantoor van PSG en doken later opp voor het huis van Neymar.

De Franse club publiceerde een korte verklaring op de eigen website. “Niets rechtvaardigt deze acties”, staat er. “We willen als club onze volledige steun geven aan de spelers die het doelwit waren van dit schandalige gedrag.”

Woensdag verzamelden PSG-fans zich voor een kantoor van de club en moest Messi het in spreekkoren ontgelden:

Messi is door PSG voor twee weken geschorst omdat hij in Saudi-Arabië bleek te verblijven in plaats van maandag op de training in Parijs te verschijnen. In eerste instantie was dat geen probleem, omdat de selectie van PSG twee dagen vrij zou zijn.

Trainer Christophe Galtier had een van die vrije dagen echter ingetrokken na de beschamende 3-1 thuisnederlaag tegen Lorient van afgelopen zondag. Volgens L’Équipe had Messi eerder al verlof aangevraagd om naar Saudi-Arabië af te reizen, maar dat verzoek werd afgewezen.

De druppel

Het was voor sommige supporters van PSG de druppel. Zij zijn al maanden ontevreden over Messi en missen bij hem inzet en overgave. De Argentijn wordt al langere tijd in verband gebracht met een terugkeer naar Barcelona of een lucratieve overgang naar Saudi-Arabië.

Het sentiment rond Neymar is niet veel anders. Ook de Braziliaan wordt een gebrek aan betrokkenheid verweten.

Hieronder beelden van PSG-fans die voor het huis van Neymar zijn vertrek eisen:

Woensdag stelde het Collectif Ultras Paris, de harde kern van PSG, een verklaring op. De supporters richten zich daarin tegen ‘parasiterende’ spelers, die zich volgens hen in moeten zetten of anders maar moeten vertrekken.

Daarnaast kaartten ze een aantal andere zaken aan, zoals de stijgende ticketprijzen en het gebrek aan oud-spelers in het bestuur van de club. Dat alles wordt de Qatarese investeerders aangerekend. “Als je een voetbalclub koopt, focus dan op voetbal.”

PSG wordt dit seizoen zo goed als zeker voor de elfde keer op rij kampioen van Frankrijk, met een voorsprong van vijf punten op nummer twee, Olympique Marseille. Toch is het qua spel een moeizaam seizoen. In de Champions League werden de Parijzenaren in de kwartfinales op pijnlijke wijze uitgeschakeld door Bayern München.

Plaats een reactie