Arne Slot: Feyenoord-spelers kunnen titelgekte niet ontlopen

Feyenoord-trainer Arne Slot erkent dat het voor zijn spelers bijna onmogelijk is om zich te onttrekken aan de toenemende kampioenskoorts in Rotterdam. Als PSV zaterdag punten verspeelt tegen Sparta, kan Feyenoord zondag bij Excelsior voor het eerst sinds 2017 de landstitel veiligstellen.

Ter voorbereiding op de Conference League-finale twee jaar geleden, organiseerde Slot een trainingskamp in Oostenrijk, ver weg van de emoties in eigen stad. Dit was echter geen optie voor de mogelijke kampioenswedstrijd.

Slot merkte al op dat het bijna onmogelijk is om je volledig af te sluiten voor de titelgekte. “Dat kan eigenlijk niet. Mijn tip voor de spelers: als er praatprogramma’s over voetbal zijn, zet lekker Netflix op. Of kijk een voetbalwedstrijd.”

Woensdagavond deed hij dat zelf ook. Slot keek naar de kampioenswedstrijd van Napoli, hoewel hij dat na het incident met José Mourinho na de wedstrijd tegen AS Roma niet hardop wilde zeggen.

“Ik zal maar niet zeggen welke ik gisteren heb gekeken”, grapte Slot. “Anders krijg ik daar misschien kritiek op. Brighton – Manchester United was ook heel leuk.”

Slot blij met Zerrouki

De trainer ging ook in op de transfer van Ramiz Zerrouki, die na een lange soap in de zomer naar Feyenoord zal komen. Slot is hier erg blij mee, vooral omdat Feyenoord volgens hem dun is bezet op het middenveld.

“Hij bewaakt achter de bal de balans en pakt veel ballen af, én geeft vorm aan de opbouw”, aldus Slot. “Daarbij is het een winnaar en een goede persoonlijkheid. Daarom waren we ook niet de enige die hem wilde hebben.”

Kuijt op bezoek

Slot vertelde over het bezoek van Dirk Kuijt op het trainingsveld van Feyenoord afgelopen week. Het was volgens de trainer een afspraak die al langer vaststond.

“Dirk werd vervelend genoeg ontslagen. Ik heb hem daarna gevraagd of hij het leuk vond om een paar dagen mee te lopen, omdat ik vind dat Dirk ontzettend veel voor Feyenoord heeft betekend”, zegt Slot.

“Ik heb gemerkt dat Dirk een heel bevlogen trainer is”, aldus Slot. “Ik hoop en verwacht dat hij dit de komende jaren ergens gaat laten zien, dat hij als trainer dezelfde succes als spelers kan boeken.”

In maart kreeg ook oud-speler Danny Buijs van Slot de mogelijkheid om een paar dagen mee te lopen.

Plaats een reactie