Heracles Almelo verovert koppositie in eerste divisie

hebben gemaakt. De ploeg uit Velsen-Zuid staat nu op de tiende plaats en moet hopen op een misstap van de concurrentie om nog kans te maken op de play-offs.

Heracles Almelo heeft de koppositie in de eerste divisie overgenomen van PEC Zwolle na een 1-3 overwinning op FC Dordrecht. Beide teams zijn al zeker van promotie naar de eredivisie, maar de strijd om de titel ligt nog volledig open. PEC Zwolle komt maandagavond nog in actie tegen Jong PSV en heeft daarna nog wedstrijden tegen Roda JC en Helmond Sport op het programma staan. Heracles sluit het seizoen af met duels tegen NAC en Jong Ajax.

Ondanks het recente promotiefeest had Heracles het niet gemakkelijk in Dordrecht. Samuel Armenteros zette de bezoekers op voorsprong, maar Samuele Longo maakte al snel gelijk. In de tweede helft kreeg Jari Schuurman van Dordrecht een tweede gele kaart, waarna Heracles via doelpunten van invaller Sem Scheperman en Lasse Wehmeyer de overwinning veiligstelde.

FC Eindhoven plaatst zich voor play-offs, Telstar blijft achter

FC Eindhoven heeft zich geplaatst voor de play-offs voor promotie na een zwaarbevochten overwinning op Roda JC. Een late strafschop van aanvoerder Mawouna Amevor zorgde voor de beslissende 1-2. Telstar had ook moeten winnen om uitzicht te houden op de play-offs, maar kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Willem II. De ploeg staat nu op de tiende plaats en moet hopen op een misstap van de concurrentie om nog kans te maken op de play-offs.

Plaats een reactie