Mandy van den Berg beëindigt voetbalcarrière

Oud-aanvoerder Oranjevrouwen kondigt afscheid aan

Voormalig Oranje-aanvoerder Mandy van den Berg heeft aangekondigd haar professionele voetbalcarrière te beëindigen. De 32-jarige verdediger van PSV Eindhoven maakte dit nieuws bekend via een videoboodschap op Instagram, waarin ze aangeeft dat het tijd is voor een nieuwe fase in haar leven.

Van den Berg maakte deel uit van het Nederlands vrouwenelftal dat in 2017 het Europees kampioenschap in eigen land won. Hoewel ze het toernooi begon als aanvoerder, belandde ze uiteindelijk op de reservebank en droeg ze de aanvoerdersband over aan Sherida Spitse. Desondanks mocht ze in de finale tegen Denemarken invallen en samen met Spitse de EK-beker in ontvangst nemen.

Na het EK besloot Van den Berg zich niet langer beschikbaar te stellen voor het nationale team. Hoewel ze later op deze beslissing terugkwam, werd ze niet meer opgeroepen voor Oranje.

Van den Berg begon haar professionele voetbalcarrière in 2007 bij ADO Den Haag, waar ze in het seizoen 2011/2012 de dubbel won. Vervolgens speelde ze voor clubs in Zweden, Noorwegen, Engeland en Spanje, alvorens in de zomer van 2020 terug te keren naar Nederland om bij PSV Eindhoven te tekenen.

In haar afscheidsvideo benadrukt Van den Berg dat het niet de prijzen zijn die haar carrière hebben gemaakt, maar de mensen die ze heeft ontmoet, de lessen die ze heeft geleerd en alle andere waardevolle momenten die ze heeft meegemaakt. Ze kijkt nu uit naar een nieuwe fase in haar leven, waarin ze haar ervaringen en kennis kan delen met anderen.

Plaats een reactie