Orkun Kökcü: van vermoeide EK-ganger naar Feyenoord-ster

Orkun Kökcü heeft zich dit seizoen ontpopt tot dé sterspeler van Feyenoord. De 22-jarige aanvoerder is fitter dan ooit en kan met een landskampioenschap een kroon op zijn uitstekende seizoen zetten. Zijn opmars begon in de zomer van 2021, toen hij na het EK en een vakantie aansloot bij de eerste trainingen onder trainer Arne Slot.

Hoewel hij destijds allesbehalve fit was, heeft Kökcü zich sindsdien enorm ontwikkeld. De intensiteit van de trainingen onder Slot heeft hem geholpen om fysiek sterker te worden. “Ik was helemaal kapot na twee sprintjes”, blikt de middenvelder terug op zijn eerste training. “De meeste jongens hadden al een aantal keer op het veld gestaan, dus ik werd wel even met m’n neus op de feiten gedrukt.”

Onvermoeibare dribbelaar

Dit seizoen lijkt Kökcü onvermoeibaar. “Aan het begin van mijn carrière was ik na zeventig minuten helemaal leeg, maar nu wil ik nog een goaltje maken in de slotfase.” Naast hard trainen op het veld is de aanvoerder van Feyenoord ook actiever in de sportschool. “Op de club hebben we een goede fysieke staf en performance-coaches. Meestal zit ik daar twee dagen in de week voor workouts.”

Kökcü beseft dat hij keihard moet blijven werken om zijn potentieel te halen. Al dat ploeteren kan echter snel beloond worden met een landskampioenschap. Als PSV zaterdag punten laat liggen bij Sparta, kan Feyenoord zondag met een zege bij Excelsior de titel grijpen. Mocht dat niet lukken, dan krijgt de ploeg op zondag 14 mei de kans om in de eigen Kuip kampioen te worden tegen Go Ahead Eagles.

Plaats een reactie