RKC Waalwijk verslaat FC Volendam in vermakelijke wedstrijd

RKC Waalwijk heeft een vermakelijke wedstrijd tegen FC Volendam gewonnen: 4-1. Na een snelle voorsprong had RKC het toch nog lastig met het aanvallend ingestelde Volendam.

Beide ploegen hadden er zin in op een mooie lente-avond. Volendam-aanvoerder Carel Eiting zette Gaetano Oristanio vlak na de aftrap vrij voor RKC-doelman Etienne Vaessen. De doelman was als eerste bij de bal, maar de toon was gezet.

Na dat schrikmoment konden de thuisfans in de derde minuut voor het eerst juichen. Yassin Oukili kreeg vrij baan op het middenveld en schoof de bal feilloos het Volendam-doel in.

Florian Jozefzoon had de voorsprong voor RKC daarna al twee keer kunnen verdubbelen, voordat het bij zijn derde poging wel raak was. Na een goede steekbal van Pelle Clement wipte Jozefzoon de bal over Volendam-doelman Filip Stankovic het doel in.

Die stand was hard voor Volendam, dat een paar keer dicht bij een treffer was. Zo stifte Robert Mühren, na een mooi passje van opnieuw Eiting, de bal bovenop de lat.

Mats Seuntjes leek al vroeg in de tweede helft de wedstrijd te beslissen. De aanvaller draaide Volendam-verdediger Derry Murkin dol en schoof de bal simpel in de hoek.

Alles-of-niets-voetbal

De ploeg van trainer Wim Jonk gaf zich echter niet gewonnen. Jonk had in de rust met Francesco Antonucci een extra aanvaller gebracht en uitgerekend die krulde de bal niet veel later fraai in de verre hoek voor de 3-1.

Volendam speelde alles-of-niets-voetbal en RKC hield de bezoekers met moeite weg bij doelman Vaessen. De thuisploeg probeerde zelfs waar mogelijk tijd te rekken om niet verder in de problemen te raken.

Pas in het laatste kwartier kwam RKC weer onder de druk van Volendam uit, maar de kansjes om de wedstrijd alsnog in het slot te gooien bleven onbenut.

Bij Volendam liep de overtuiging dat er nog iets te halen was in Waalwijk langzaam weg. Er kwam steeds meer ruimte voor RKC en vlak voor tijd maakte invaller Julen Lobete er toch nog 4-1 van.

Plaats een reactie