Ruud van Nistelrooij pleit voor regels tegen opstootjes

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft aangegeven dat hij graag regelgeving ziet omtrent opstootjes op het voetbalveld. Tijdens een persconferentie voor de wedstrijd tegen Sparta benadrukte hij dat dit het voetbal ten goede zal komen.

“Het is belangrijk om dit aan te pakken en het langzaam uit het voetbal te laten verdwijnen”, aldus Van Nistelrooij. Hij refereert hiermee aan de vele opstootjes tijdens de bekerfinale tussen PSV en Ajax, waardoor de wedstrijd vaak en lang stil kwam te liggen.

De trainer gaf toe dat hij direct na de wedstrijd niet veel aandacht had voor de opstootjes, omdat het winnen van de beker op dat moment belangrijker was. Na het terugkijken van de wedstrijd en het zakken van de emoties, viel het gedrag van de spelers en de vele onderbrekingen hem echter op.

Regelgeving vergelijkbaar met tribunes

Van Nistelrooij ziet graag regelgeving die vergelijkbaar is met die voor het gedrag op de tribunes. “Je merkt dat het gedrag op de tribunes verbetert door regelgeving. Als er iets gebeurt, wordt er meteen ingegrepen”, legt hij uit.

De PSV-trainer gelooft dat een soortgelijke aanpak ook op het veld effect zal hebben. “Regelgeving vanuit de arbitrage kan helpen. Als spelers kaarten krijgen voor opstootjes, zullen ze vanzelf stoppen. Dit is iets waar we gezamenlijk naar moeten kijken.”

Guus Hiddink, voormalig PSV-trainer en huidig voorzitter van de Coaches Betaald Voetbal (CBV), sprak woensdag de trainers toe naar aanleiding van de bekerfinale. Hij benadrukte het belang van het aanpakken van onderlinge irritaties op het veld.

Plaats een reactie