Schalke 04 ontsnapt aan degradatie na late strafschop

Na maandenlang op de rand van degradatie te hebben gestaan, lijkt Schalke 04 zich te herstellen in de Bundesliga. In een spannende wedstrijd tegen Mainz 05 wisten ze drie punten te pakken dankzij een benutte strafschop in de twaalfde minuut van de blessuretijd, waardoor de eindstand 2-3 werd.

Opklimmen uit de gevarenzone

Schalke 04 bevond zich het grootste deel van het seizoen onderaan de ranglijst, maar sinds eind januari begon de ploeg langzaam punten te verzamelen. Eerst gaven ze de laatste plaats door aan Hertha, en met de overwinning op Mainz klimmen ze nu uit de gevarenzone. Met nog drie speelronden te gaan, staat Schalke op de veertiende plaats, twee punten boven Stuttgart op de zestiende plaats, die een play-off om degradatie betekent. De concurrenten van Schalke komen dit weekend nog in actie.

Cruciale strafschop in blessuretijd

Tijdens de wedstrijd tegen Mainz gaf Schalke twee keer een voorsprong uit handen. Uiteindelijk was het Marius Bülter die in de blessuretijd een strafschop wist te versieren. Bülter werd aan zijn shirt getrokken in het strafschopgebied en ging liggen. Na het bekijken van de tv-beelden op advies van de VAR, besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. Bülter zelf schoot de winnende treffer voor Schalke binnen.

Nederlandse inbreng

Verdediger Sepp van den Berg speelde de hele wedstrijd voor Schalke, terwijl Thomas Ouwejan op de bank bleef. Met deze overwinning en de huidige stand op de ranglijst, gloort er weer hoop voor Schalke 04 en hun fans in Gelsenkirchen.

Plaats een reactie