AC Milan verslaat Lazio en richt zich op Champions League

AC Milan heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om een plek in de Champions League van volgend seizoen. De ploeg won met 2-0 van Lazio, maar de focus ligt nu vooral op de huidige editie van het toernooi. Aanstaande woensdag staat de eerste wedstrijd in het tweeluik met stadgenoot Internazionale op het programma, waarbij een plek in de finale op het spel staat. De laatste keer dat Milan de finale bereikte, was in 2007.

Ondanks de overwinning op Lazio zal de blessure van sterspeler Rafael Leão de fans zorgen baren. De aanvaller viel al na elf minuten uit met een dijbeenblessure.

Doelpunten van Bennacer en Hernández

Ismaël Bennacer opende de score na zeventien minuten, profiterend van slordig uitverdedigen bij Lazio. Theo Hernández verdubbelde de voorsprong binnen het halfuur met een prachtig afstandsschot. In de tweede helft kreeg Lazio weinig kansen, terwijl Milan dicht bij een derde doelpunt was via Junior Messias en invaller Malick Thiaw.

Concurrentie met Inter

De overwinning op Lazio is een opsteker voor Milan na vier gelijke spelen in de laatste vijf wedstrijden. Door de zege stijgt Milan naar de vierde plaats, boven rivaal Inter. Echter, Inter speelt vanavond nog tegen AS Roma, waardoor de strijd om de Champions League-plaatsen onverminderd spannend blijft.

Plaats een reactie