Amsterdamse politie arresteert 154 voetbalsupporters voor antisemitische liederen

In Amsterdam zijn 154 voetbalsupporters van AZ aangehouden door de politie wegens het zingen van antisemitische liederen in de metro. De supporters waren onderweg naar de Johan Cruijff Arena voor de wedstrijd tussen Ajax en AZ.

Omstreeks 19.30 uur besloot de politie de metro stil te zetten op station Strandvliet, vlak voor de Arena, nadat de supporters herhaaldelijk waren gewaarschuwd. Agenten die zich in de metro bevonden, arresteerden alle zingende supporters op verdenking van groepsbelediging, aldus de politie.

Antisemitische uitingen zijn helaas geen onbekend fenomeen in de voetbalwereld. Dergelijke incidenten dragen bij aan een negatief imago van voetbalsupporters en kunnen leiden tot spanningen tussen verschillende groepen. Het is belangrijk dat zowel voetbalclubs als autoriteiten zich blijven inzetten om discriminatie en haatdragende uitingen in en rondom voetbalstadions tegen te gaan.

De aanhouding van de 154 supporters toont aan dat de politie in Amsterdam alert is op dergelijke incidenten en bereid is om in te grijpen wanneer nodig. Het is te hopen dat dit soort acties bijdragen aan het besef dat dergelijk gedrag niet getolereerd wordt en dat voetbal een sport is die draait om respect en sportiviteit.

Plaats een reactie