Cambuur degradeert na thuisnederlaag tegen FC Utrecht

Na twee seizoenen in de eredivisie is Cambuur gedegradeerd na een 0-3 thuisnederlaag tegen FC Utrecht. Alleen een overwinning had degradatie nog even kunnen uitstellen. Oud-Cambuurspeler Sander van de Streek was een van de doelpuntenmakers.

Van de Streek gevaarlijkste man

Bas Dost, achttienvoudig Oranje-international, begon voor het eerst sinds 22 januari weer eens in de basis van een eredivisiewedstrijd. Bij Cambuur stond Mimoun Mahi in de basis, die sinds januari verhuurd wordt aan Cambuur door FC Utrecht.

In het Cambuurstadion gebeurde in de openingsfase niet veel, tot de 24ste minuut. Toen was Sander van de Streek dicht bij een doelpunt tegen zijn oude club. Na ruim een halfuur spelen scoorde Van de Streek alsnog met een kopbal. Niet veel later scoorde Anastasios Douvikas het tweede doelpunt voor Utrecht.

Bij het derde doelpunt van Utrecht had Van de Streek opnieuw een hoofdrol. Hij werd in het strafschopgebied onderuitgehaald door de Cambuur-doelman en Douvikas scoorde uit de daaropvolgende penalty.

Staande ovatie Van de Streek

Anastasios Douvikas scoorde zijn zestiende treffer van het seizoen, waarmee hij samen met Sydney van Hooijdonk de topscorer van de eredivisie is. De spanning was allang verdwenen uit de wedstrijd toen Van de Streek een kwartier voor tijd een opvallende publiekswissel kreeg. Hij kreeg van nota bene de Cambuur-supporters een staande ovatie.

Plaats een reactie