Henk ten Cate assistent-bondscoach bij Surinaams elftal

De Surinaamse voetbalbond heeft bekendgemaakt dat Henk ten Cate (68) de nieuwe assistent-bondscoach van Suriname wordt. Hij zal deel uitmaken van de staf van bondscoach Aron Winter, die sinds september aan het roer staat bij het Surinaamse elftal. Ryan Koolwijk en Roberto Godeken zijn de andere twee assistenten in het team.

Ervaring in Europees voetbal

Ten Cate heeft een indrukwekkende staat van dienst in het Europese voetbal. Hij was eerder assistent-coach bij FC Barcelona en Chelsea en heeft als hoofdtrainer gewerkt bij clubs als Ajax, Sparta, NAC en Panathinaikos. Zijn meest recente functie was in 2021 bij Al-Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten.

Ambities voor Suriname

Samen met de rest van de staf heeft Ten Cate de ambitie om met Suriname de Gold Cup en het WK in 2026 te bereiken, wat een primeur zou zijn voor het land. Het WK van 2026 wordt gehouden in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. Deze landen, die Suriname normaal gesproken tegen kan komen in de kwalificatierondes, zijn automatisch gekwalificeerd als gastlanden. Bovendien wordt het aantal deelnemers aan het WK uitgebreid van 32 naar 48 teams.

Spelers met Surinaamse roots

Om het Surinaamse elftal te versterken, proberen Winter en Ten Cate voetballers met Surinaamse roots te overtuigen om voor het nationale team uit te komen, aldus de voetbalbond. Dit kan een belangrijke bijdrage leveren aan de prestaties van het team en de kans op kwalificatie voor internationale toernooien vergroten.

Plaats een reactie