RB Leipzig verslaat Freiburg opnieuw en klimt naar derde plek

RB Leipzig heeft opnieuw een overwinning geboekt op Freiburg, ditmaal met een 0-1 eindstand. Hoewel de cijfers minder indrukwekkend zijn dan de 5-1 overwinning van afgelopen dinsdag, waarmee Leipzig de finale van de Duitse beker bereikte, zorgt deze overwinning ervoor dat de ploeg naar de derde plek klimt na de nederlaag van Union Berlin tegen Augsburg (1-0).

Leipzig domineerde het spel, met name dankzij Timo Werner, die in de eerste helft meerdere gevaarlijke schoten loste, waarvan één op de paal. Invaller Kevin Kampl scoorde het winnende doelpunt ruim een kwartier voor tijd, na een klutsmoment voor het Freiburg-doel.

Dure nederlaag voor Union Berlin

De overwinning van Leipzig bleek cruciaal, aangezien Union Berlin verloor van laagvlieger Augsburg met 1-0. Ondanks dat Union Berlin het betere van het spel had in de eerste helft, wist Augsburg, met Jeffrey Gouweleeuw in de basis, later in de wedstrijd meer weerstand te bieden. Dion Beljo scoorde vlak na rust het enige doelpunt met een volley.

De top vier in de competitie plaatst zich voor de Champions League. Door de nederlaag zakt Union Berlin naar de vierde plek, terwijl Freiburg een plaatsje inlevert en nu op de vijfde plek staat, met evenveel punten als Union. Later op de avond neemt Bayern München, dat samen met Borussia Dortmund strijdt om de titel, het op tegen Werder Bremen.

Plaats een reactie