Ajax pakt kampioenschap na overtuigende overwinning

“Ajax staat voor prijzen pakken”, aldus Sherida Spitse na de klinkende 6-1 overwinning op PEC Zwolle, waarmee de Amsterdammers het kampioenschap veiligstelden. Spitse, de aanvoerder van het team, ontving de kampioensschaal uit handen van voormalig teamgenoot Victoria Pelova, die in de winterstop naar Arsenal vertrok.

Naast Spitse was ook Romeé Leuchter, die twee doelpunten voor haar rekening nam, dolblij met de overwinning: “Dit is niet te beschrijven, ik ben zó blij. We hebben het vandaag geflikt. Ik ben trots op het team.”

Concurrent Twente verslagen

De kansen op het kampioenschap leken een week geleden nog klein, toen Ajax na een 1-0 overwinning op directe concurrent FC Twente de koppositie overnam. “Toen wij begin maart gelijkspeelden tegen Feyenoord, dacht ik dat het misschien wel bijna over was. Maar toen won Fortuna Sittard een dag later van Twente en kregen we een nieuwe kans. Daar zijn we vol voor gegaan”, aldus Spitse.

De inspanningen werden beloond met het kampioenschap, tot grote vreugde van keepster Lize Kop: “Dit is zó lekker, echt onbeschrijfelijk. ‘Hij’ is gewoon weer thuis. We hebben hier zo veel energie in gestoken, zo hard voor gewerkt. Dit is top.”

Ook coach Suzanne Bakker was uiteraard in haar nopjes met de prestatie van haar team: “Dit is fantastisch, ik besef het nog niet echt. En op deze manier ook. In de rust dacht ik: dit gaan we nooit meer weggeven. Dat voelde ik aan alles.”

Spitse beaamde dat gevoel: “Toen was het gedaan, al moet ik eerlijk zeggen dat de winst op Twente vorige week al hét moment was. Ik ben heel erg trots op het team. Feestvieren? Tot in de late uurtjes!”

Plaats een reactie