Ajax-vrouwen grijpen landstitel na overtuigende zege

De vrouwen van Ajax hebben voor het eerst sinds 2018 de landstitel in de Eredivisie Vrouwen veroverd. De beslissende wedstrijd tegen PEC Zwolle werd met een overtuigende 6-1 gewonnen, waardoor het feest in Amsterdam losbarstte.

Een week eerder had Ajax al een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap door directe concurrent FC Twente met 1-0 te verslaan. Hierdoor namen de Amsterdammers de koppositie over en reisden ze met een punt voorsprong af naar Zwolle voor de laatste speelronde.

Ondanks een vroege kans voor PEC Zwolle, waarbij Senne van de Velde de paal raakte, liet Ajax zich niet verrassen. Oranje-international Romée Leuchter opende al snel de score en zorgde samen met Quinty Sabajo en Tiny Hoekstra voor een comfortabele voorsprong. Ashleigh Weerden maakte het halverwege de tweede helft nog mooier voor Ajax door de zesde treffer te scoren.

FC Twente grijpt naast titel

Door de overwinning van Ajax was de uitslag van FC Twente, dat de afgelopen drie voltooide seizoenen kampioen werd, niet meer van belang. De Tukkers wonnen weliswaar met 2-1 van Feyenoord, maar moesten genoegen nemen met de tweede plaats in de competitie. FC Twente heeft nog wel kans op een prijs dit seizoen, aangezien ze op Hemelvaartsdag de bekerfinale spelen tegen PSV.

De landstitel van de Ajax-vrouwen is een mooie bekroning op een sterk seizoen, waarin ze slechts twee keer verloren. Met de titel op zak kunnen de Amsterdammers zich nu gaan voorbereiden op deelname aan de UEFA Women’s Champions League volgend seizoen.

Plaats een reactie