Arsenal behaalt kleine zege op Newcastle in titelstrijd

Arsenal heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om het Engelse kampioenschap door met 2-0 te winnen van Newcastle United. De Londense club staat nu op één punt achterstand van koploper Manchester City, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Na een sterke start van het seizoen leek Arsenal op weg naar hun eerste landstitel sinds 2004. Echter, na de 4-1 nederlaag tegen Manchester City eind vorige maand, zijn de rollen omgedraaid en heeft City nu de beste papieren voor het kampioenschap.

Arsenal zal dus moeten hopen op misstappen van City, terwijl ze zelf blijven winnen. Newcastle, met Sven Botman als sterkhouder in de verdediging, draait een goed seizoen en had tot nu toe alleen van Liverpool verloren op eigen veld.

In de wedstrijd tegen Arsenal raakte Jacob Murphy van Newcastle al binnen twee minuten de paal, maar de bezoekers lieten zich niet van de wijs brengen. Martin Ødegaard zorgde met een bekeken schot voor de 1-0 voorsprong en Gabriel Martinelli kreeg een goede kans om de score verder uit te breiden.

Newcastle kreeg via Alexander Isak en Fabian Schär twee grote kansen op de gelijkmaker, maar het was Arsenal dat uiteindelijk de 2-0 scoorde door een eigen doelpunt van Schär.

Programma titelstrijd

Manchester City speelt nog tegen Everton (uit), Chelsea (thuis), Brighton (uit) en Brentford (uit). Arsenal heeft nog wedstrijden tegen Brighton (thuis), Nottingham Forest (uit) en Wolverhampton Wanderers (thuis) op het programma staan.

Door de nederlaag van Newcastle kan Manchester United, onder leiding van Erik ten Hag, bij winst op West Ham United (aftrap 20.00 uur) de derde plaats overnemen.

Plaats een reactie