Dortmund blijft strijden voor landstitel na klinkende zege

Borussia Dortmund heeft de strijd om de Duitse landstitel nog niet opgegeven. Na een indrukwekkende 6-0 overwinning op VfL Wolfsburg komt Dortmund weer op één punt afstand van koploper Bayern München, dat eerder won bij Werder Bremen. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen in de Bundesliga.

De grote ster van de wedstrijd was Jude Bellingham, die twee prachtige doelpunten maakte. Zijn eerste doelpunt was een waar kunststukje. De Engelse middenvelder ontving de bal op eigen helft, dribbelde naar voren, passeerde zijn tegenstander en schoot van afstand met links op doel. De keeper wist de bal nog uit de bovenhoek te tikken, maar na een stuit belandde de bal alsnog in het net.

De jonge Bellingham staat op het verlanglijstje van vrijwel elke Europese topclub. Volgens het Spaanse Marca heeft Real Madrid de beste kans om de getalenteerde Engelsman na de zomer aan te trekken.

Malen opnieuw trefzeker

Donyell Malen, die de laatste weken in uitstekende vorm verkeert, scoorde de 3-0 voor Dortmund. Dankzij een assist van Julian Brandt kon de Nederlander van dichtbij in een leeg doel binnenschieten. Malen heeft nu zeven doelpunten gescoord in zijn laatste zeven Bundesliga-wedstrijden, waarin hij ook nog eens drie assists gaf.

De overige doelpunten werden gemaakt door Karim Adeyemi (twee), die ook nog een strafschop miste, en voormalig Ajax-speler Sébastien Haller. Bij Wolfsburg stond Jong Oranje-verdediger Micky van de Ven in de basisopstelling.

Plaats een reactie