FC Groningen degradeert na 23 jaar eredivisie

Na 23 opeenvolgende seizoenen in de eredivisie is FC Groningen gedegradeerd. Ondanks een snelle openingsgoal van clubtopscorer Ricardo Pepi tegen Go Ahead Eagles, eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel, waardoor het doek viel voor de Trots van het Noorden.

Van Robben en Suárez tot degradatie

FC Groningen kende in de afgelopen decennia hoogtepunten met de doorbraak van Arjen Robben en de komst van Luis Suárez. De club groeide uit tot een subtopper en won in 2015 de KNVB-beker. Echter, de hoge verwachtingen leidden tot een verlies van realiteit en dit seizoen barstte de bom met het ontslag van trainer Frank Wormuth en technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Onder interim-coach Dennis van der Ree en Hans Westerhof ging het sportief gezien niet beter. Daarnaast zorgden misdragingen van supporters voor een zwarte rand om het seizoen, met onder andere een klap voor Jetro Willems en een gestaakte wedstrijd tegen NEC door het gooien van een beker bier naar een grensrechter.

Plannen voor de toekomst

Ondanks de degradatie wordt er achter de schermen bij FC Groningen hard gewerkt aan een plan voor de toekomst. Meesterscout Henk Veldmate is teruggehaald en met Dick Lukkien is er een nieuwe trainer gevonden. Het lot van de club werd bezegeld door een gelijkmaker van Willum Willumsson, waarna enkel Go Ahead Eagles nog aanspraak maakte op de zege.

FC Groningen zal zich nu moeten richten op het herstellen van de sportieve en organisatorische problemen om zo snel mogelijk terug te keren naar het hoogste niveau van het Nederlandse voetbal.

Plaats een reactie