FC Twente herovert vijfde plek na winst op Emmen

FC Twente heeft zondagavond goede zaken gedaan in de eredivisie door met 3-0 te winnen van FC Emmen. Door deze overwinning stijgt de ploeg van trainer Ron Jans naar de vijfde plaats op de ranglijst, ten koste van Sparta Rotterdam. Voor FC Emmen blijft de situatie penibel, met het gevaar van nacompetitievoetbal op de loer.

De Drentse club zal deze maand alles op alles moeten zetten om de gevreesde zestiende plaats te ontlopen. Met zware wedstrijden tegen AZ, Feyenoord en FC Utrecht in het verschiet, is dat geen eenvoudige opgave.

Grote belangen voor beide ploegen

De belangen waren dan ook groot voor zowel FC Emmen als FC Twente. De Tukkers konden bij een gelijkspel of overwinning de vijfde plaats weer overnemen van Sparta, dat zaterdagavond verloor van PSV.

FC Twente, met Ramiz Zerrouki in de basis, kreeg in de beginfase enkele kansen via Vaclav Cerny, maar de aanvaller had zijn vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant schoot Richairo Zivkovic na een opleving van Emmen net voorlangs.

Cerny eiste daarna opnieuw de hoofdrol op, maar stuitte eerst op Emmen-doelman Mickey van der Hart. Even later legde hij de bal terug op Julio Pleguezuelo, wiens inzet op het lichaam van Miguel Araujo belandde.

Twintig minuten voor tijd brak de wedstrijd open dankzij een vrije trap van Michel Vlap, die de bal over de muur en buiten bereik van Van der Hart in het doel krulde. De 0-2 van Cerny, vijf minuten later en van richting veranderd door Ahmed El Messaoudi, bleek de beslissing in de wedstrijd.

Emmen probeerde nog wel iets terug te doen, onder meer met een schot van Julius Dirksen op de onderkant van de lat, maar moest uiteindelijk capituleren. Vlap zorgde in blessuretijd nog voor de 0-3 eindstand.

FC Twente heeft nu twee punten voorsprong op Sparta en speelt in mei nog tegen NEC, RKC en Ajax. FC Emmen zal alle zeilen moeten bijzetten om nacompetitievoetbal te ontlopen.

Plaats een reactie