Feyenoord dichter bij titel na overwinning op Excelsior

Feyenoord heeft zondag een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap door een 0-2 overwinning op stadsgenoot Excelsior. Hoewel de titel nog niet officieel binnen is, kan Feyenoord deze volgende week veiligstellen in De Kuip. Santiago Gimenez was de grote man met twee doelpunten.

Snelle voorsprong voor Feyenoord

Excelsior probeerde met een verdedigende tactiek Feyenoord van scoren af te houden, maar al vroeg in de wedstrijd wist Santiago Gimenez het net te vinden. Na een voorzet van Igor Paixão kopte de Mexicaanse aanvaller de 0-1 binnen. Ondanks het lage tempo van Feyenoord in de eerste helft, wist Excelsior niet langszij te komen.

Blessureschrik en tweede goal Gimenez

In de eerste helft was er even paniek bij de Feyenoord-fans, toen Paixão na een botsing met een ogenschijnlijk zware knieblessure op het veld bleef liggen. Gelukkig voor de Rotterdammers kon de Braziliaan na behandeling toch verder spelen. Na rust kwam Excelsior beter in de wedstrijd en kreeg het via Couhaib Driouech en Kenneth Goudmijn kansen op de gelijkmaker, maar doelman Justin Bijlow hield zijn doel schoon. In de 75e minuut besliste Gimenez de wedstrijd met zijn tweede treffer van de middag.

Titel lonkt voor Feyenoord

Door de overwinning op Excelsior kan Feyenoord volgende week in De Kuip de titel veiligstellen. Met nog enkele wedstrijden te gaan, hebben de Rotterdammers een comfortabele voorsprong op de concurrentie. De Feyenoord-fans zullen ongetwijfeld reikhalzend uitkijken naar het mogelijke kampioensfeest in hun eigen stadion.

Plaats een reactie