Fortuna Sittard bijna veilig na zege op Vitesse

Fortuna Sittard heeft een belangrijke stap gezet richting handhaving in de Eredivisie na een 2-0 overwinning op Vitesse. Dit gebeurde zonder de aanwezigheid van sterspeler Burak Yilmaz, wiens toekomst bij de club onzeker is.

Yilmaz, de Turkse superster van Fortuna Sittard, was opnieuw niet aanwezig bij de selectie. Er zijn geruchten dat hij bezig is met het behalen van zijn trainersdiploma om assistent-bondscoach van Turkije te worden. Ondertussen heeft het publiek van Fortuna een nieuwe held gevonden in Paul Gladon, die dit seizoen vaak een reserverol vervulde achter Yilmaz.

Fortuna efficiënt tegen sterker Vitesse

Gladon kopte overtuigend de belangrijke openingstreffer binnen na een uitstekende loopactie en voorzet van Ivo Pinto. Het stadion scandeerde zijn naam luidkeels en noemde hem liefkozend ‘Paultje’. Fortuna vocht hard tegen een Vitesse dat lange tijd sterker was, maar uiteindelijk niet tot scoren kwam.

Vitesse-doelman Kjell Scherpen hield zijn ploeg lang op de been met enkele knappe reddingen, maar moest zich gewonnen geven bij de kopbal van Gladon. Later maakte Scherpen een inschattingsfout bij een laag schot van Umaro Embalo, waardoor Fortuna op 2-0 kwam.

Onzekere toekomst voor Vitesse

De nederlaag betekent dat Vitesse nog niet veilig is in de Eredivisie. Het resterende programma, met thuiswedstrijden tegen degradanten SC Cambuur en FC Groningen, biedt echter wel hoop op een goede afloop van het seizoen. Voor Fortuna Sittard lijkt handhaving nu bijna zeker, al is het nog onduidelijk of dit met of zonder Burak Yilmaz zal zijn.

Plaats een reactie