Juventus dichter bij Champions League na zege op Atalanta

De Italiaanse voetbalgrootmacht Juventus heeft een belangrijke stap gezet richting deelname aan de Champions League van volgend seizoen. In een uitwedstrijd tegen Atalanta wist de ploeg uit Turijn met 2-0 te winnen. Atalanta, dat ook nog kans maakt op een ticket voor het prestigieuze toernooi, zal nu alles op alles moeten zetten in de laatste speelronden.

Matige eerste helft

In de eerste helft van de wedstrijd waren beide teams vooral aan het aftasten. Juventus kwam tot slechts één doelpoging, een kopbal van Angel Di María die over het doel ging. Atalanta, met de Nederlanders Marten de Roon en Teun Koopmeiners in de basis, was iets actiever in de aanval. Twee schoten van De Roon werden geblokkeerd en Mario Pasalic miste de grootste kans van de eerste helft na een voorzet van Koopmeiners.

Doelpunten in tweede helft

Na de rust kwam er meer actie in de wedstrijd. Joakim Maehle van Atalanta kreeg een goede kans, maar besloot niet te schieten. Het was echter Juventus dat de score opende. Samuel Iling scoorde in de rebound zijn eerste doelpunt in de Serie A, waarmee hij zijn team op voorsprong zette. Atalanta probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar stuitte op de verdediging van Juventus en doelman Wojciech Szczesny. Koopmeiners schoot recht op Szczesny af en Davide Zappacosta raakte de paal met een schot.

Juventus beslist de wedstrijd

De beslissing in de wedstrijd viel in het voordeel van Juventus. Dusan Vlahovic wist na een snelle counter de 2-0 op het scorebord te zetten. Hiermee lijkt Juventus, mits het niet alsnog wordt bestraft voor financieel wanbeheer, verzekerd van Champions League-voetbal volgend seizoen. Atalanta zal in de resterende wedstrijden moeten strijden om ook een ticket voor het toernooi te bemachtigen.

Plaats een reactie