Moet Ajax afscheid nemen van aanvoerder Dusan Tadic?

Na een teleurstellend seizoen voor Ajax, is het tijd voor veranderingen binnen de club. Een van de belangrijkste vragen die op tafel ligt, is wat te doen met aanvoerder Dusan Tadic. Voormalig voetballer Pierre van Hooijdonk is van mening dat Ajax niet met Tadic moet doorgaan, ondanks zijn indrukwekkende statistieken.

De 34-jarige Tadic is dit seizoen opnieuw de meest waardevolle speler van de Eredivisie met achttien assists en negen doelpunten. Hij heeft een contract bij Ajax tot medio 2024 en zal na zijn actieve loopbaan bij de club aan de slag gaan als jeugdtrainer of assistent bij het eerste elftal. De vraag is echter wanneer de Servische aanvaller zijn voetbalcarrière wil beëindigen.

Tadic gaf vorige maand aan dat hij wil blijven voetballen zolang zijn lichaam het toelaat. Hij benadrukte ook het belang van hongerig blijven en gemotiveerd zijn om te presteren. Maar ziet Tadic zelf nog een toekomst bij Ajax? Hij miste afgelopen jaar een duidelijke visie bij de club en gaf aan dat het project moet kloppen.

Vertrekken of minder spelen?

Volgens Van Hooijdonk zou Tadic deze zomer moeten vertrekken, ondanks zijn doorlopende contract. Hij stelt voor dat Tadic nog twee jaar in Amerika of Saudi-Arabië gaat spelen, om vervolgens terug te keren naar Ajax als trainer. Rafael van der Vaart is het hier echter niet mee eens en vindt het niet nodig om Tadic weg te sturen. Hij stelt voor om Tadic gewoon minder te laten spelen en vraagt zich af of de aanvoerder dat zou accepteren.

Ibrahim Afellay sluit zich aan bij Van der Vaart en stelt dat de clubleiding met Tadic moet gaan zitten en duidelijk moet maken dat hij zich moet schikken in een rol met minder speeltijd. Van Hooijdonk is het hier echter niet mee eens en stelt dat dit het respect voor Tadic in de kleedkamer niet zal oplossen. Hij merkt op dat Tadic een belangrijke rol speelt in de kleedkamer en dat dit respect kan verdwijnen als hij minder speeltijd krijgt.

De toekomst van Dusan Tadic bij Ajax blijft dus onzeker. Het is aan de clubleiding om te beslissen of ze met de aanvoerder willen doorgaan en zo ja, in welke rol. Het belooft in ieder geval een interessante zomer te worden voor de Amsterdamse club.

Plaats een reactie