NAC Breda verzekert zich van play-offs voor eredivisie promotie

NAC Breda heeft een felbegeerde plek in de play-offs voor promotie naar de eredivisie bemachtigd. Tijdens een uitwedstrijd tegen Almere City wisten de Bredanaars de overwinning binnen te slepen met een 0-2 eindstand.

Hoewel Almere City de wedstrijd verloor, was dit geen groot probleem voor de ploeg. Onder leiding van trainer Alex Pastoor had het team zich al gekwalificeerd voor de play-offs en behoudt het de derde plaats op de ranglijst, ondanks het verlies tegen NAC.

NAC streed samen met FC Eindhoven, MVV, VVV en Telstar om een plek bij de eerste acht. Met een voorsprong van negen punten op nummer negen Telstar (en nog slechts twee wedstrijden te gaan), is de strijd nu beslist.

Schitterende goal van Agougil

Coach Peter Hyballa’s team, dat sinds zijn komst in de winter goed presteert met NAC, kreeg in Almere een flinke boost door Sabir Agougil. De middenvelder opende na een half uur spelen de score met een prachtig schot van ver buiten het strafschopgebied.

Almere City probeerde vervolgens de achterstand in te halen, maar kreeg al snel een tweede tegenslag te verwerken. De IJslandse spits Elías Már Ómarsson scoorde na een indrukwekkende actie de 2-0.

In de tweede helft ontving Javier Vet een rode kaart, maar Almere slaagde er niet in om het numerieke voordeel te benutten. Hierdoor blijft NAC Breda dromen van een terugkeer naar de eredivisie, waaruit de club in 2019 degradeerde.

De play-offs gaan van start op 22 mei, met de eerste ronde. Afhankelijk van de eindpositie op de ranglijst zal bepaald worden tegen welke tegenstander NAC zal aantreden.

Plaats een reactie