Van Bommel dicht bij historische landstitel met Antwerp

Mark van Bommel wordt momenteel bejubeld in België. De Nederlandse coach, die vorige week zijn eerste hoofdprijs als trainer won met de beker, is na een 2-1 overwinning op KRC Genk op weg om de eerste landstitel sinds 1957 te veroveren voor Royal Antwerp FC.

In het eigen Bosuilstadion kwam Antwerp op achterstand. Clubtopscorer Vincent Janssen kreeg de kans om de gelijkmaker te scoren, maar miste vanaf de strafschopstip. Toen Antwerp kort daarna opnieuw een penalty kreeg, liet Janssen het over aan aanvoerder Toby Alderweireld, die wel raak schoot.

Michel-Ange Balikwisha maakte na de rust het winnende doelpunt, waardoor Antwerp de koppositie overneemt van Genk.

Bij Antwerp, waar Marc Overmars als technisch directeur de selectie vormgeeft, had naast Janssen ook Jurgen Ekkelenkamp een basisplaats. Calvin Stengs viel direct na rust in, terwijl Gyrano Kerk tot de slotfase moest wachten op zijn invalbeurt.

Belgische titelstrijd in mini-competitie

In België strijden de vier hoogst geplaatste teams na een reguliere competitie om het kampioenschap. De punten worden gehalveerd en de teams spelen in een mini-competitie uit en thuis tegen elkaar. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Antwerp na twee overwinningen één punt meer dan Genk en Union Sint-Gillis. Club Brugge is uitgeschakeld voor de titel.

Na de beste seizoensstart uit de clubgeschiedenis – negen overwinningen op rij – zakte Antwerp daarna iets terug. Het eindigde de reguliere competitie op de derde plaats. In Europa strandde het team al in de laatste voorronde van de Conference League.

Met het winnen van de Croky Cup pakte Antwerp vorige week de eerste prijs van het seizoen. Er was al een huldiging gepland op het stadhuis van Antwerpen, maar met het oog op de titelstrijd werd die nog even uitgesteld.

Plaats een reactie