Nathan Aké ontbreekt in Champions League-duel tegen Real Madrid

Manchester City-verdediger Nathan Aké zal de eerste wedstrijd van de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid aan zich voorbij moeten laten gaan. De Nederlandse voetballer raakte afgelopen zaterdag geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Leeds United en is niet op tijd hersteld om af te reizen naar Madrid.

Blessure tijdens duel met Leeds United

Aké moest zaterdag het veld verlaten tijdens de wedstrijd tegen Leeds United, die Manchester City met 2-1 wist te winnen. De exacte aard van de blessure is niet bekendgemaakt door de club, maar het is duidelijk dat de verdediger niet fit genoeg is om dinsdagavond in actie te komen tegen Real Madrid.

Gemis voor Manchester City

Het ontbreken van Aké is een tegenvaller voor Manchester City en coach Pep Guardiola, die in de halve finales van de Champions League een sterke tegenstander treffen in Real Madrid. De ploeg zal zich nu moeten voorbereiden op het belangrijke duel zonder de Nederlandse verdediger.

Onzekerheid over terugkeer

Het is nog onduidelijk wanneer Nathan Aké weer inzetbaar zal zijn voor Manchester City. De club heeft geen verdere informatie gegeven over de ernst van de blessure en de verwachte herstelperiode. Fans en teamgenoten zullen dus in spanning afwachten op nieuws over de situatie van de verdediger.

Plaats een reactie