PEC Zwolle verliest koppositie na nederlaag tegen Jong PSV

PEC Zwolle heeft kostbare punten laten liggen in de Keuken Kampioen Divisie na een 3-1 nederlaag tegen Jong PSV. Hierdoor is de ploeg van trainer Dick Schreuder de koppositie kwijtgeraakt aan Heracles Almelo, dat nu op doelsaldo bovenaan staat.

ADO Den Haag mist play-offs

Ook ADO Den Haag kende een teleurstellende speelronde. De ploeg verloor met 4-2 van Jong Ajax, waardoor de kans op deelname aan de play-offs voor promotie is verkeken. Het verschil met de achtste plaats bedraagt nu zeven punten, met nog slechts twee wedstrijden te spelen.

Titelstrijd Keuken Kampioen Divisie nog onbeslist

Hoewel PEC Zwolle al zeker is van promotie naar de Eredivisie, is de titelstrijd in de Keuken Kampioen Divisie nog niet beslist. PEC had maar liefst 19 doelpogingen tegen Jong PSV, maar wist slechts één keer te scoren door een eigen doelpunt van Jenson Seelt. Jong PSV scoorde twee keer en trok daarmee aan het langste eind.

Jason van Duiven beslissend voor Jong PSV

Jason van Duiven, geboren in Almelo, was de grote man bij Jong PSV. Hij scoorde de openingstreffer en gaf een assist op Livano Comenencia voor de 2-1. Voor Van Duiven was het zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal en hij staat nu op 14 treffers in de eerste divisie.

Restant programma PEC Zwolle en Heracles Almelo

PEC Zwolle speelt in de laatste twee wedstrijden nog tegen Roda JC en Helmond Sport, terwijl Heracles Almelo het opneemt tegen NAC en Jong Ajax. Beide ploegen zullen strijden om de titel in de Keuken Kampioen Divisie.

Kristian Hlynsson schittert bij Jong Ajax

Bij Jong Ajax was Kristian Hlynsson de uitblinker tegen ADO Den Haag. Hij scoorde twee van de vier doelpunten en gaf assists op Donny Warmerdam en Mika Godts bij de andere twee treffers. Door de nederlaag van ADO is de kans op deelname aan de play-offs voor promotie verkeken.

Overige uitslagen

TOP Oss speelde met 1-1 gelijk bij Jong AZ, waarbij Ilounga Pata het doelpunt voor de Brabanders maakte. Ernest Poku zorgde kort voor het einde voor de gelijkmaker. In de wedstrijd tussen Jong Utrecht en FC Den Bosch bleef het 0-0.

Plaats een reactie