Sampdoria degradeert uit Serie A na verlies tegen Udinese

Na een 2-0 nederlaag tegen Udinese is Sampdoria, de club van Bram Nuytinck en Sam Lammers, na elf jaar gedegradeerd uit de Serie A. Met nog vier wedstrijden te spelen kan de club het gat met de zeventiende plek niet meer dichten. De onderste drie clubs degraderen naar de Serie B.

Turbulent seizoen voor Sampdoria

Het seizoen van Sampdoria werd gekenmerkt door onvrede onder de supporters, die zich keerden tegen voorzitter Massimo Ferrero. Er werd een afgehakt varkenshoofd op de stoep van het clubkantoor gevonden en Ferrero ontving een kogelbrief. De club kampt met een schuld van naar verluidt 100 miljoen euro en het is elke maand weer afwachten of de spelerssalarissen worden uitbetaald.

Onder deze omstandigheden wist Sampdoria dit seizoen slechts drie competitiewedstrijden te winnen. De club, die in 1990 nog de Europa Cup II won en twee jaar later de finale van de Europa Cup I verloor, bivakkeerde het hele seizoen onderin de ranglijst.

Nuytinck en Lammers degraderen mee

Verdediger Bram Nuytinck maakte in de winterstop de overstap van Udinese naar Sampdoria en stond meestal in de basis. Hij speelde ook de volledige 90 minuten in de degradatiewedstrijd tegen Udinese. Sam Lammers maakte de degradatie ook binnen de krijtlijnen mee, hij viel in de 89ste minuut in. De spits kwam in de winterstop over van Empoli en maakte slechts één doelpunt in vijftien duels.

Stadgenoot Genoa promoveert naar Serie A

Extra pijnlijk voor Sampdoria is dat stadgenoot en rivaal Genoa zich vorige week verzekerde van promotie naar de Serie A. Naast de club van Kevin Strootman en Ridgeciano Haps maakt ook Frosinone de stap omhoog vanuit de Serie B.

Plaats een reactie