Uitzendrechten Eredivisie: besluit uitgesteld tot 5 juni

De Eredivisie CV en de achttien eredivisieclubs hebben besloten om het besluit over de uitzendrechten uit te stellen tot 5 juni. Dit komt door het verzoek van KPN, T-Mobile, VodafoneZiggo en DELTA, die graag willen dat hun tegenbod opnieuw wordt bekeken.

De uitzendrechten van de eredivisie zijn momenteel tot en met 2025 in handen van ESPN. De Amerikaanse sportzender heeft een nieuw bod gedaan van ongeveer 160 miljoen euro per jaar, met een looptijd van tien jaar.

Tegenbod van tv-providers

Hoewel het er in eerste instantie op leek dat er geen problemen waren, heeft het tegenbod van tv-providers KPN, T-Mobile, VodafoneZiggo en DELTA roet in het eten gegooid. Zij willen minimaal 180 miljoen euro per jaar betalen om de eredivisieduels uit te zenden. Hierdoor staat de verlenging met ESPN op losse schroeven.

Volgens een korte persverklaring is er “een belangrijke stap gezet met betrekking tot de toekomst van het Nederlands betaald voetbal” en is “in alle rust” gesproken over genoemde onderwerpen.

Op 5 juni zullen er niet alleen beslissingen worden genomen over de uitzendrechten, maar ook over andere belangrijke onderwerpen, zoals de oprichting van de NL League en de afdracht van Europese gelden.

Jan de Jong blijft directeur ECV

Tijdens de vergadering van vandaag hebben de clubs unaniem ingestemd met het aanblijven van Jan de Jong als directeur van de Eredivisie CV (ECV). De ECV behartigt de belangen van de eredivisieclubs op zowel nationaal als internationaal niveau. De Jong vervult deze functie sinds september 2020.

Plaats een reactie