Zes rode kaarten na massale vechtpartij in Argentijnse Superclásico

Tijdens de Argentijnse voetbalklassieker tussen River Plate en Boca Juniors op zondagavond liepen de gemoederen hoog op, resulterend in een massale vechtpartij. Scheidsrechter Darío Herrera greep in na het bekijken van de VAR-beelden en deelde maar liefst zes rode kaarten uit.

De spanningen in de Superclásico bereikten een hoogtepunt in de blessuretijd, toen River Plate op voorsprong kwam door een strafschop. Terwijl doelpuntenmaker Miguel Borja zijn doelpunt vierde, brak er een vechtpartij uit tussen spelers van beide teams.

De vechtpartij leek te beginnen nadat Boca Juniors-keeper Sergio Romero, voormalig AZ-speler, in conflict raakte met een speler van River Plate. Al snel mengden spelers van beide teams zich in het gevecht, wat leidde tot totale chaos op het veld.

Toen de situatie enigszins gekalmeerd was, bekeek scheidsrechter Herrera de VAR-beelden en besloot zes spelers, drie van elk team, van het veld te sturen. Ook Boca Juniors-trainer Jorge Almirón ontving een rode kaart.

Door de overwinning op hun aartsrivaal staat River Plate nu stevig aan kop, terwijl Boca Juniors zich in de middenmoot bevindt.

Geen uniek incident

Dergelijke vechtpartijen zijn niet ongebruikelijk in het Argentijnse voetbal. Enkele maanden geleden ontvingen tien spelers rode kaarten tijdens een wedstrijd om de Trofeo de Campeones tussen Boca Juniors en Racing Club, na een vergelijkbaar incident.

Boca Juniors eindigde die wedstrijd met slechts zes spelers op het veld, waardoor Racing Club een reglementaire overwinning behaalde.

Plaats een reactie