Advocaat hekelt beleid ADO Den Haag na mislopen play-offs

Na de verloren wedstrijd tegen Jong Ajax (4-2) en het mislopen van de play-offs, uitte trainer Dick Advocaat maandagavond zijn ongenoegen over het beleid van ADO Den Haag. In een interview met ESPN gaf de 75-jarige trainer aan dat er meer openheid moet komen bij de club, vooral met betrekking tot de contracten van de spelers.

“Veel spelers hebben een gezin en willen weten of hun contract doorgaat”, aldus Advocaat. “Als het niet doorgaat, moeten ze verder kunnen kijken naar een andere club.” Hij benadrukte dat de verantwoordelijkheid hiervoor niet alleen bij ADO ligt, maar ook bij de mensen die het geld betalen en de beslissingen nemen.

Focus op volgend seizoen

Advocaat, die na dit seizoen afscheid neemt van ADO, riep de club op om zich nu te concentreren op het volgende seizoen en te voorkomen dat dezelfde fouten worden gemaakt. “De beleidsbepalers uit Amerika, Spanje en Engeland hoor en zie je niet meer. Je proeft dat spelers willen weten waar ze aan toe zijn. Er zijn drie á vier weken voorbij waarin ze niks hebben gehoord. Dat vind ik zonde.”

De trainer gaf aan dat hij zelf ook al vier weken niets meer heeft vernomen van de beleidsmakers, maar benadrukte dat hij geen spijt heeft van zijn beslissing om het stokje over te nemen van de ontslagen Dirk Kuijt. “Spijt niet, ik kan de jongens niet verwijten dat ze het niet geprobeerd hebben. We kwamen gewoon kwaliteit te kort dit seizoen.”

Plaats een reactie