Messi verruilt PSG voor avontuur in Saudi-Arabië

Na een kort verblijf bij Paris Saint-Germain (PSG) heeft Lionel Messi besloten om zijn voetbalcarrière voort te zetten in Saudi-Arabië. De 35-jarige Argentijnse sterspeler heeft een contract getekend bij een nog onbekende club in het Midden-Oosten, zo meldt het Franse persbureau AFP. Messi’s huidige contract bij PSG loopt nog tot eind juni.

Volgen van Ronaldo’s voetsporen

Messi treedt hiermee in de voetsporen van zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo, die afgelopen winter al de overstap maakte naar de Saudische competitie. Ronaldo speelt momenteel bij Al-Nassr, waar hij voor een aanzienlijk bedrag naartoe is getransfereerd. Het is nog onbekend of Messi en Ronaldo elkaar zullen treffen in de Saudische competitie, aangezien de nieuwe club van Messi nog niet bekend is gemaakt.

Redenen voor de overstap

Hoewel de exacte redenen voor Messi’s overstap naar Saudi-Arabië nog niet bekend zijn, kan men speculeren dat financiële motieven een rol spelen. De Saudische voetbalcompetitie staat bekend om het aantrekken van grote namen met lucratieve contracten. Daarnaast kan het zijn dat Messi op zoek is naar een nieuwe uitdaging in zijn carrière, na zijn tijd bij zowel FC Barcelona als PSG.

Impact op PSG en de Saudische competitie

Het vertrek van Messi zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor PSG, dat afgelopen zomer veel moeite heeft gedaan om de Argentijnse sterspeler aan te trekken. Het is nog onduidelijk hoe de Franse club dit verlies zal opvangen en of er al plannen zijn voor een vervanger. Aan de andere kant zal de komst van Messi naar Saudi-Arabië de aantrekkingskracht van de competitie verder vergroten en mogelijk meer internationale aandacht genereren.

Afsluiting van een indrukwekkende carrière?

Met zijn overstap naar Saudi-Arabië lijkt Messi een nieuwe fase in zijn indrukwekkende voetbalcarrière in te gaan. De vraag is of dit avontuur in het Midden-Oosten het laatste hoofdstuk zal zijn voor de zesvoudig Ballon d’Or-winnaar, of dat hij nog meer verrassende keuzes zal maken in de toekomst. Wat het ook wordt, voetbalfans over de hele wereld zullen ongetwijfeld met interesse blijven volgen wat deze legendarische speler nog in petto heeft.

Plaats een reactie